Ontvang een gratis offerte

Bel ons op

0478 37 01 10

Ontvang een gratis offerte

Bel ons op

0478 37 01 10

Ontvang een gratis offerte

Bel ons op

0478 37 01 10

Zonnecollectoren

Heb je vragen over zonnecollectoren?

Zonnecollectoren met leegloop

De zonneboiler met leegloopsysteem werkt uitsluitend met water. Als de temperatuur van de zonnecollector warmer is dan het water in het boilervat, start de pomp van de zonneboiler. Het koude water wordt dan naar de zonnecollector gepompt, wordt opgewarmd en komt terug naar het boilervat. Als het vat op temperatuur is, valt de pomp uit en loopt al het water in het systeem terug naar het vat. Er blijft dus geen water of vloeistof achter in de collector.

Voordelen:

N

Snel geplaatst en geïnstalleerd

N

Geen risico op bevriezing of oververhitting

N

Onderhoudsvriendelijk

N

Milieuvriendelijk

Wat moet dat kosten?

Vraag een offerte!

Drukgevulde zonnecollectoren

Dit systeem werkt met een water-glycolmengsel. Dit mengsel is vorstbestendig tot -40 graden. De circulatiepomp start op als de collector warmer is dan het vat. Deze systemen zijn complexer en moeten onderhouden worden. Glycol moet iedere 2 jaar gecontroleerd worden en mogelijk vervangen worden.

Wat moet dat kosten?

Vraag een offerte!

Vacuümbuis collectoren

Het werkingsprincipe van vacuümbuis collectoren is zoals een thermosfles. Twee glazen buizen, de een binnen de andere, en zijn van elkaar gescheiden door een vacuüm. De binnenste buis warmt op. De warmte zit als het ware gevangen en kan niet ontsnappen. De warmte wordt naar de zonneboiler of vloerverwarming gepompt met water als medium.

Adres

Wingensesteenweg 40
8700 Tielt

Contact

Info@cvw-bvba.be

0478 37 01 10